Tarla günü etkinliğine Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Hayati Altun’un yanı sıra, teknik personel ve organik aronya üreticileri katıldı. Etkinlik, Bartın Tarım ve Orman Müdürlüğü Meyvecilik Birim Sorumlusu Ziraat Mühendisi Mutlu Keleş'in bilgilendirmeleriyle başladı. Keleş, ziyaretçilere aronya bitkisinin üretimi ve organik tarımın önemi hakkında detaylı bilgiler sundu.Bartın'da organik aronya tarımında kaydedilen ilerlemeler hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Yasin Önder, 300 dekar alanda aronya tarımı yapıldığını vurguladı. Antioksidan açısından son derece zengin olan bu süper meyve, sağlık açısından birçok fayda sunmasıyla biliniyor. Önder, aronya üretiminin sadece bölge tarımı için değil, ülke genelinde sağlıklı yaşam trendine de büyük katkı sağlayacağını belirtti.Yasin Önder, üreticilere yaptığı konuşmada, aronya üretiminde bir sonraki adımın kooperatifleşme olduğunu vurguladı. Güçlerin birleştirilmesi ve imkanların en iyi şekilde kullanılması gerektiğini belirten Önder, bu sayede Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerden maksimum fayda sağlanabileceğini ifade etti. Ayrıca, kırsal ekonomik kalkınmayı desteklemeye yönelik proje çağrılarından da tam anlamıyla yararlanma fırsatlarının doğacağını belirtti.Aronya, son yıllarda Türkiye’de ve dünyada giderek popüler hale gelen bir ürün olarak dikkat çekiyor. Özellikle yüksek antioksidan içeriği ile bilinen aronya meyvesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kalp sağlığını desteklemesi ve kanserle savaşta etkili olması gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bartın’da bu meyvenin organik olarak üretilmesi ise bölge tarımına değer katıyor.
Haber Merkezi
Haber Merkezi