18 Ocak 2018 Perşembe
Anasayfa > EĞİTİM > Üniversite, iki önemli panele ev sahipliği yapıyor
Üniversite, iki önemli panele ev sahipliği yapıyor

Üniversite, iki önemli panele ev sahipliği yapıyor

26.12.2017 09:44 12 14 16 18 yazdır
"Odun Dışı Orman Ürünleri ve Tıbbi Aromatik Bitkiler" ve "Mağaraların Turizm ve Peynir Üretimine Kazandırılması" adlı paneller 26 ve 27 Aralık'ta Bartın Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

NİLÜFER ŞAHİN PİŞKİN

">Bartın Üniversitesi hem ekonomik hem de bilimsel açıdan önemli iki panele ev sahipliği yapacak. "Odun Dışı Orman Ürünleri ve Tıbbi Aromatik Bitkiler" paneli ile "Mağaraların Turizm ve Peynir Üretimine Kazandırılması" paneli Bartın Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.




Tıbbi aromatik bitkiler anlatılacak

Bu önemli iki panelden ilki olan "Odun Dışı Orman Ürünleri ve Tıbbi Aromatik Bitkiler" paneli, 26 Aralık Salı günü, saat 10.00'da, Bartın Üniversitesi'nin Ağdacı Kampüsü'ndeki Konferans Salonu'nda yapılacak. Bartın Üniversitesi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen panele Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü de destek veriyor. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Tümen'in moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Küpeli Akkol "Tıbbi Aromatik Bitkilerin Eczacılık Yönünden İncelenmesi", Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kan "Bitkisel Ürünler", Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayben Kılıç Pekgözlü "Ağaç Reçineleri", Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık ise "Defneler" adlı sunumlarını yapacak.



Mağara turizmi ve peynirciliği

Bartın Üniversitesi 27 Aralık Çarşamba günü de "Mağaraların Turizm ve Peynir Üretimine Kazandırılması" konulu panele ev sahipliği yapacak. Önceki gibi yine saat 10.00'de ve yine Bartın Üniversitesi'nin Ağdacı Kampüsü'ndeki Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek bu konferans da Bartın Üniversitesi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün desteği ile yapılacak. Bartın Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Karadağ'ın oturum başkanlığını yürüteceği panelde; Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Akın "Geleneksel Peynir Üretimi", Fen Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ufuk Çelebioğlu "Probiyotikler", Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlü Abdülsettar Bayram "Bartın Tarım Sektörü", Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Fatih Ayaz ile Fikri Boyacıoğlu "Obruk Peyniri ve Saha Faaliyetleri", Küre Dağları Milli Park Müdürlüğünden Yenihan Atılgan "Mağaralar", serbest araştırmacı Hamdi Mengi ise "alternatif Turizm Değeri Mağaralarımız" konularında sunum yapacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri