Ecen Sigorta
20 Haziran 2018 Çarşamba
Anasayfa > Yazarlar > Tuğçe KALAYCIOĞLU BAKAR > Nisan ayının gözde sebzesi: Enginar
Tuğçe KALAYCIOĞLU BAKAR

Nisan ayının gözde sebzesi: Enginar

14.04.2018 14:16 12 14 16 18 yazdır
Yazar : Tuğçe KALAYCIOĞLU BAKAR


Bahar ayları başladı mı sebzeler ve meyvelerde renklenmeye başladı. Nisan ayının sebzelerine baktığımızda; enginar, bakla, bezelye, semizotu, kuşkonmaz başlarda yer alıyor. Ben bugün sizlere karaciğer ve kalbin dostu olan enginardan bahsedeceğim. Mevsimi geçmeden muhakkak evlerinizde yapmanızı tavsiye ederim.




Enginar;

 

- Karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesini sağlar.

- Kandaki yağ ve kolesterol düzeylerini düşürür.

- Böbreklerin çalışmasını düzenler, vücutta istenmeyen sıvıları atar.

- Kalp hastalıklarından korur.

- Karın ağrısı, mide bulantısı, hazımsızlık hislerini ortadan kaldırır.

- 100 gram çiğ enginar 60 kaloridir ve 3 gram protein,8 gram karbonhidrat, 0,2 gram yağ içerir. Yani diyet yapanlar için çok uygun bir sebzedir.

Enginarı seçerken ağır olmasına ve yapraklarının sık durumda bulunmasına dikkat edin.

Enginarın ‘kalbi’ zeytinyağlı, etli olarak hazırlanabilir. Ama hangi çeşit yemek yaparsanız yapın yapraklarıyla birlikte kullanın çünkü asıl besin değeri yapraklarında. (Safra problemi olanların yapraklarını yemesin)

 

Sağlıklı bir hafta sizinle olsun…

Yazarın Son Yazıları
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.