14 Aralık 2017 Perşembe
Anasayfa > Yazarlar > Serap GÜNALTAY > CEMRELERİN SEVİNCİ VE SICAKLIĞI
Serap GÜNALTAY

CEMRELERİN SEVİNCİ VE SICAKLIĞI

18.03.2017 12:06:57 12 14 16 18 yazdır
Yazar : Serap GÜNALTAY


Kış soğuklarının bitmek üzere olduğu, Bahara bir adım daha yaklaşıldığının haberini veren Bahar ve Yaz mevsiminin habercisi ,Cemreler düştü.

Keşke;

Havaya düşen,

Birinci Cemre;

Sevgi iklimlerini getirse dünyamıza. Sevgi, saygı ve dostluklar en üst düzeylere çıkabilse.

Düşen,

İkinci Cemre;

Sevgi,mutluluk katsa denizlerimize ve su kaynaklarımıza.

Düşerken,

Üçüncü Cemre;

Sadece toprağa değil, tüm insanlığa sıcaklık, sevgi, dostluk, barış ve huzur sıcaklığı bırakabilse.

Cemrelerin bizi ısıttığı gibi, biz birbirimize sarılıp o sıcaklığı hissedebiliyormuyuz kendimizde.

Doğa olayının habercisi bize baharın müjdesini üç kez

tekrarlayarak veren Cemreler gibi birbirimize sorabildik mi üç kez değil,

bir kez olsun;

Nasılsın?

Mutlu musun?

Huzurlu musun?

Dertli misin?

Kederli misin?

Kederli misin?

Hasta mısın?

Borçlu musun?

Sormadık, soramıyoruz neden?

Herşey şu koskoca dünyamızdaki kısacık ömrümüz geçerken unuttuğumuz tek şey güç,kuvvet ve imkan sahibi insanların olmayanları unutmalarından dolayı,

ve de Atalarımızın söylediği gibi,

''Tok açın halinden,

Ağlayanın halinden gülen,

Dertlinin halinden dermansız anlamaz.''

Gibi çok anlamlı sözcüklerin bizleri harekete geçirdiğinde,

kendimizde ilerlemeler kaydettiğimizin farkına varabiliriz elbette.

Hoşcakalın...




Bahçıvan Kebabı

Malzemeler

  • 25 gram tereyağı
  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 3 adet domates
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Nasıl Yapılır?

1.     Bir tencerede tereyağını eritin ve yanmasına fırsat vermeden kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin. Etler suyunu salıp tekrar çekene dek ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın.

2.     Etler pişerken; havuç, domates ve patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun.

3.     Havuçları daire şeklinde, domates ve patatesleri ise küp şeklinde doğrayıp bir kenara alın.

4.     Soğanı yarım ay şeklinde, biberleri ise küp şeklinde doğrayın.

5.     Suyunu çekmiş olan etlere, doğranmış soğan ve biberi aynı anda ilave edip, 2-3 dakika kavurun.

6.     Ardından diğer sebzeleri de tencereye ekleyin. Suyunu ve baharatlarını da ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp, pişmeye bırakın.

7.     Etler ve sebzeler tamamen yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Piştikten sonra sıcak sıcak servis edin.


 

GOJİ BERRY FAYDALARI NELERDİR?

Uzun yıllardır birçok ülkede farklı isimlerle anılmış bir meyvedir. Örneğin Çin'de 'evlilik şarabı', Japonya'da ise 'kızıl elmas' olarak adlandırılır. Goji berry 'kurt yemişi' olarak da bilinir. Farklı isimlerle adlandırılan goji berry faydalarından bazıları:

·  Bağışıklık sistemini güçlendirir.

·  Vücuda zindelik vermesi de goji berry faydaları arasındadır.

·  Bazı artrit yani kemik hastalığı olan kişiler bu şifalı meyvenin ağrılarını azalttığını belirtmiştir.

·  Bazı görme problemlerine karşı yarar sağlar. Özellikle gözlerin önünde uçuşan siyah noktalara iyi gelir ve gece karanlıkta görüşü arttırır.

·  Uykusuzluğa iyi gelir ve düzenli, verimli uyumayı sağlar.

·  Mükemmel bir antioksidan kaynağıdır.

·  Herhangi bir hastalık geçirdikten sonra vücudun çabuk toparlanmasını, kolay iyileşmesini sağlar. Bitkinlik, yorgunluk gibi durumlara da fayda sağlar.

·  Sedef hastalığına iyi gelir.

·  Vücudun DNA'sını korur.

·  Beyne iyi gelerek hafızanın kuvvetlenmesini sağlar.

·  Karaciğer hücrelerini korur.

·  Doğurganlığı arttırıcı özelliği vardır. Erkeklerdeki sperm hücrelerinin ömrünü uzatır, kısırlık rahatsızlığına karşı da kullanılabilir.

·  Cinsel gücü ve cinsel isteği arttırıcı etkisinin olması da goji berry faydaları arasındadır.

·  Enerji verir.

·  Kalbe iyi gelir.

·  Sindirim sistemini rahatlatır.

·  Strese karşı rahatlamaya yardım eder.

 

PÜF NOKTALAR


Taze ceviz lekesini elden çıkarmak için, eller önce bir iki dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur ve yıkanır. 

Çay ve kahve lekelerini karbonatla silerek çıkartabilirsiniz. 

.Bira lekesini çıkarmak için sabunlu suya biraz amonyak karıştırın ve lekelenin üzerine sürün. 

.Zeytinyağ lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerinde gezdirilmelidir. 

.Eğer örtünüze meyve suyu döküldüyse hemen tuz serpin, ilk yıkamada çıkacaktır. 

.Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız. 

Masa üzerindeki pancar lekesini çıkarmak için bir ekmek parçasını suyla ıslatın, düz bir yüzeye yerleştirin ve örtünün lekeli kısmını ekmek parçasının üzerine koyun ve yine ıslatılmış bir ekmek parçasını üzerine yerleştirin. Ekmekler lekeyi emecektir. 

.Şarap lekesini çıkarmak için, oksijenli suyla tampon yapın ya da lekenin üzerini örtecek şekilde tuz serpin ve bir süre bekletin, daha sonra yıkayın. 

.Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Bunu tavanızın içine dökün, 10 dakika kaynatın. 

Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için nalburdan alacağınız boya incelticiyi lekenin üzerine döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle incelticiyi silin. 

Yazarın Son Yazıları
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.