21 Ocak 2018 Pazar
Anasayfa > Yazarlar > Tuğçe KALAYCIOĞLU BAKAR > BROKOLİNİN FAYDALARI
Tuğçe KALAYCIOĞLU BAKAR

BROKOLİNİN FAYDALARI

13.01.2018 10:57 12 14 16 18 yazdır
Yazar : Tuğçe KALAYCIOĞLU BAKAR


Bu güzel şifa kaynağı sebze Akdeniz bölgesine özgüdür. Hadi o zaman gelin birlikte Akdeniz diyetinin bir numaralı besini olan brokolinin faydalarını inceleyelim.




- Kanserin birçok çeşidine karşı direnç sağlar. Özellikle de vücuttaki östrojeni attığı için göğüs ve rahim kanserine karşı yararlıdır.

- Yaraların iyileşmesini sağlar.

- Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.

- Lif oranı yüksek olduğu için sindirim sistemini iyileştirir. Kabızlığı önler.

- Toksinlere bağlı olarak gelişen kaşıntı, kızarıklık, eklem iltihabı, romatizma, egzama gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmasını engeller.

- İçeriğindeki potasyum sayesinde kan damarlarını genişletip oksijenin taşınmasını artırır ve kan damarlarını rahatlatır.

- Kalp sağlığını korur.

- Demir oranı yüksek olduğu için kansızlık probleminiz varsa bol bol yiyebilirsiniz.

- İçeriğindeki A ve E vitaminleri sayesinde cildin genç kalmasını ve sıkılaşmasını sağlar.

Çiğ veya haşlanmış olarak yerseniz bedeninize maksimum fayda sağlarsınız. Kızartarak tüketmemenizi tavsiye ederim.

Yalnız faydalı diye ölçüsünü kaçırmayın ki olumsuz bir sonuçla karşılaşmayın. Son olarak tiroid problemi olan kişilerin çok fazla brokoli yememesini öneririm.

Sağlıklı bir hafta sizlerle olsun.

 

Yazarın Son Yazıları
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.