20 Şubat 2018 Salı
Anasayfa > Yazarlar > S. Tolga AKINER > BÖLESİNİ YİMEMÜŞÜYDÜ!
S. Tolga AKINER

BÖLESİNİ YİMEMÜŞÜYDÜ!

16.01.2017 09:00 12 14 16 18 yazdır
Yazar : S. Tolga AKINER


Yemek? İnsanoğlunun olmaz ise olmazı. Hayatımızı idame ettirebilmek adına günün belli saatlerinde mutlaka bir şeyler yemek durumundayız.

Bunu yaparken de hem damak tadımızı, hem bütçemizi hem de göz zevkimizi birlikte tatmin etmeye gayret gösteririz çoğumuz.

Bartın'da özellikle çarşıda pek çok alternatif var gibi görünse de aslında çoğu birbirinin kopyası lokanta ve restoran mevcut.

Kimine çorbası iyi olduğu için, kimine pidesi iyi olduğu için, kimine sulu yemek alternatifleri olduğu için, kimine de sırf ucuz olduğu için gittiğimiz lokantalar ve restoranlar?

Hele bazı mekânlar vardır ki sırf alışkanlık olduğundan, alternatifi olmadığını düşündüğümüz için gittiğimiz mekânlar?




Ama artık Bartın Merkez'de lezzet adına tüm ezberleri bozan bir mekân mevcut. Küçük ve mütevazi ancak bir o kadar da sıcak bir mekanda hizmet veren NADİR Kahvaltı & Et Mangal'dan bahsediyorum. Hizmete gireli çok kısa bir süre olmasına karşın hatrı sayılır bir müşteri portföyü oluşturmayı ve müdavimlerini yaratmayı başaran NADİR, 7'den 70'e herkesin bayıldığı kömür ateşinde mangal lezzetini, ister tabakta ister ekmek arasında, üstelik kentin göbeğinde, Şadırvan Arasta'da Bartınlıların beğenisine sunuyor.




Mekanı bilmeyenlerin "Çarşı'da mangal olur mu?" dediğini duyar gibiyim.

Olmaz mı? Hem de alası olur. Oluyor da?

Özenle seçilmiş hayvanlardan elde edilen eti kendine has tarifiyle köfteye dönüştüren mekanda mangalda köfte keyfi, mangalda sucuktan kuzu şiş ve pirzolaya kadar bir çok lezzetle zirve yapıyor.




Her gün sabah envai çeşit ürünle kahvaltıyı günün her saati bulunabilen enfes Mercimek Çorbası süslüyor.

Cumartesi günlerinin vazgeçilmezi ise Edirne'nin meşhur Yaprak Ciğer'i?




Evet, doğru duydunuz, Yaprak Ciğer. Ancak burada hatırlatmam gerekir her hayvandan çok az çıktığı için Cumartesi günleri ciğer yemek istiyorsanız acele etmeniz gerekir. Çünkü bu lezzeti öğrenen ve bir kere tadını alan NADİR müdavimleri Cumartesi günü öğlen saatlerinde mekâna adeta akın ediyor.

Ama dedim ya, mekan küçük olduğu için aynı anda en fazla 13-14 kişiye birden hizmet verebiliyor.

Fakat bu bir handikap olmaktan öte mekanı daha sıcak bir ortama dönüştürüyor.

Haa, mekanda yiyebileceğiniz şeyler sadece bunlarla mı sınırlı? Elbette ki değil. Tost ve omlet çeşitlerinden, Kasapburger (mutlaka deneyin derim) ve Arnavut Ciğeri'ne, patso ve Patsosis'ten enfes piyaza ve hatta son günlerin yükselen trendi Sosyete Mantısı'na kadar birbirinden güzel pek çok lezzeti NADİR'de bulmak mümkün.




Parmaklarınızı yemenize neden olacak Kabak Tatlısı ve enfes ev yapımı turşuları da es geçmeyelim?

Fiyatlar nasıl mı? Hiç merak etmeyin kaliteyi ve lezzeti en uygun fiyata burada bulabileceğinizin de garantisini gönül rahatlığı ile verebilirim.

Eee, bu kadar anlattıktan sonra ne duruyorsunuz? Hadi doğru NADİR'e?

Şimdiden afiyetler olsun.

Yazarın Son Yazıları
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.